Maso patří na gril
Denní teploty konečně dostaly rozum a drží se v přijatelném jarnímu režimu, je proto na čase naleštit grily, oprášit osvědčené recepty a vyhledat nové, jimiž si gurmánskou sezónu letos zpestříte poprvé.
VAROVÁNÍ: Článek by neměli číst vegetariáni, mohli by podlehnout neovladatelné chuť na šťavnatý steak!
Grilování není jen výsadou majitelů domků se zahradou.
Díky kompaktnímu Power Grilu PARTY TIME si můžete plnohodnotnou party užít třeba i na balkoně.
Takže není na co čekat, vzhůru do řeznictví a šup s flákotou na rošt!
A pokud si nejste jisti výběrem vhodného hovězího masa, vemte si s sebou náš malý tahák:
FILET MIGNON nebo také FILET DE BOEUF je malý steak z konce svíčkové.
FILLET, či jinak TENDERLOIN, je ta nádherná, kulatá část z hovězí svíčkové.
PORTERHOUSE je plátek masa s kostí, u níž se setkává jemná svíčková s masitou roštěnkou.
T-BONE STEAK je totožný s PORTERHOUSE STEAKEM, ale je celkově menší a porcovaný na tenčí plátky.
RUMPSTEAK jsou plátky steaku odkrojené z vykostěné zadní kýty.
STRIPLOIN STEAK, také známý jako NEW YORK STRIP, je steak z nízkého roštěnce.
SIRLOIN STEAK – steak z nízkého roštěnce.
RIB EYE STEAK – hovězí steak z žeberní části – jedná se o plátek vysokého roštěnce.
FLANK STEAK je široký kus plochého svalu ze spodní části pupku.
HANGER STEAK je steak z bráničního svalu zvaného veverka.